kombucha [Kombucha Tea]
- Termíny
-
čaj z kombuchy
Kombucha je lehce perlivý fermentovaný nápoj vzniklý z oslazeného černého nebo zeleného čaje, který je užíván jako funkční potravina. K fermentaci je užívána symbiotická kolonie bakterií a kvasinek, nazývané též zkratkou SCOBY. Kombuchová kultura je symbióza octových bakterií a několika druhů kvasinek. (upraveno podle Wikipedie 2020 http://www.cs.wikipedia.org/)
A beverage made by FERMENTATION of black tea and/or green tea.
- DUI
- D000068858 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M000603965
- Předchozí užití
- Tea (1995-2015)
- Historická pozn.
- 2016
- Veřejná pozn.
- 2016
Povolená podhesla
- AN
- analýza
- HI
- dějiny
- EC
- ekonomika
- CL
- klasifikace
- MI
- mikrobiologie
- ST
- normy
- PO
- otrava
- PS
- parazitologie
- AE
- škodlivé účinky
- SN
- statistika a číselné údaje
- TO
- toxicita
- RE
- účinky záření
- VI
- virologie
- LJ
- zákonodárství a právo
- SD
- zásobování a distribuce