sýr [Cheese]

tematický
116
Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/D002611
Definice

Mléčný výrobek, který obsahuje mléčnou bílkovinu, tuky a ostatní složky mléka. Sýr se vyrábí srážením mléka. (upraveno podle Wikiskripta 2022 http://www.wikiskripta.eu/)

A nutritious food consisting primarily of the curd or the semisolid substance formed when milk coagulates.

DUI
D002611 MeSH Prohlížeč
CUI
M0003999

G Jevy a procesy
G07.203.100 nápoje 458
G07.203.100.700 mléko 1 020
G07.203.100.700.313 kysané mléčné výrobky 34
G07.203.100.700.313.222 podmáslí 1
G07.203.100.700.313.444 sýr 116
G07.203.100.700.313.666 kefír 4
G07.203.100.700.313.777 kumys 4
G07.203.100.700.313.888 jogurt 41
G07.203.200.500 kysané mléčné výrobky 34
G07.203.200.500.444 sýr 116
G07.203.200.500.888 jogurt 41
G07.203.300 potraviny 1 833
G07.203.300.350 mléčné výrobky 330
G07.203.300.350.300 kysané mléčné výrobky 34
G07.203.300.350.300.222 podmáslí 1
G07.203.300.350.300.444 sýr 116
G07.203.300.350.300.666 kefír 4
G07.203.300.350.300.777 kumys 4
G07.203.300.350.300.888 jogurt 41

J Technologie, průmysl a zemědělství
J02.350.500.444 sýr 116
J02.350.500.888 jogurt 41
J02.500 potraviny 1 833
J02.500.350 mléčné výrobky 330
J02.500.350.300 kysané mléčné výrobky 34
J02.500.350.300.222 podmáslí 1
J02.500.350.300.444 sýr 116
J02.500.350.300.666 kefír 4
J02.500.350.300.777 kumys 4
J02.500.350.300.888 jogurt 41