potravinářská technologie [Food Technology]
tematický
514
- Termíny
-
potravinářská věda
potravinářské vědy
technologie potravin
-
Food Sciences
Technology, Food
Perzistentní odkaz
https://www.medvik.cz/link/D005524
Definice
Použití znalostí v potravinářském průmyslu.
The application of knowledge to the food industry.
- Anotace
- usually in reference to the food industry and food manufacture or preparation on a large scale; covers aroma, flavor, color, texture, temperature, preparability, cookability, packaging, etc.
- obvykle se vztahuje k potravinářskému průmyslu a výrobě nebo přípravě potravin ve velkém rozsahu; zahrnuje aroma, příchuť, barvu, strukturu, teplotu, připravitelnost, upravitelnost v kuchyni, balení atd.
- DUI
- D005524 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0008705
- Historická pozn.
- 76; was NON MESH before 1976
- Veřejná pozn.
- 76
Povolená podhesla
- HI
- dějiny 9
- EC
- ekonomika 5
- ES
- etika
- CL
- klasifikace 2
- MT
- metody 64
- ST
- normy 19
- OG
- organizace a řízení 3
- IS
- přístrojové vybavení 9
- SN
- statistika a číselné údaje 4
- TD
- trendy 18
- ED
- výchova 3
- LJ
- zákonodárství a právo 12
...
Výskyt v záznamech Medvik
J
Technologie, průmysl a zemědělství