náhražky tuků [Fat Substitutes]
- Termíny
-
tuk - náhražky
umělé tuky
-
Artificial Fats
Sloučeniny používané v potravinách nebo při jejich přípravě jako náhrada tuků. Mohou být na bázi sacharidů, proteinů nebo tuků. Náhrady tuků jsou obvykle méně kalorické, ale mají stejnou strukturu jako tuky.
Compounds used in food or in food preparation to replace dietary fats. They may be carbohydrate-, protein-, or fat-based. Fat substitutes are usually lower in calories but provide the same texture as fats.
- Anotace
- coordinate with specific substitute if pertinent
- je-li to vhodné, kombinuj s konkrétní náhražkou
- DUI
- D019358 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0028813
- Předchozí užití
- Dietary Proteins (1994-1996); Proteins (1990-1993)
- Historická pozn.
- 97; was FAT SUBSTITUTES (NM) 1990-96
- Online pozn.
- use FAT SUBSTITUTES (NM) to search FAT SUBSTITUTES 1990-96
- Veřejná pozn.
- 97; FAT SUBSTITUTES was indexed under DIETARY PROTEINS 1994-96 & PROTEINS 1990-93
Povolená podhesla
- AG
- agonisté
- AN
- analýza
- AI
- antagonisté a inhibitory
- AD
- aplikace a dávkování
- CS
- chemická syntéza
- CH
- chemie 1
- HI
- dějiny
- EC
- ekonomika 1
- PK
- farmakokinetika
- PD
- farmakologie
- IM
- imunologie
- IP
- izolace a purifikace
- CL
- klasifikace 3
- BL
- krev
- ME
- metabolismus
- UR
- moč
- CF
- mozkomíšní mok
- ST
- normy
- PO
- otrava
- AE
- škodlivé účinky 2
- TU
- terapeutické užití 1
- TO
- toxicita
- RE
- účinky záření
- SD
- zásobování a distribuce