• Je něco špatně v tomto záznamu ?

Produkcia antimikrobiálnych látok baktériami mliečneho kysnutia
[Production of antimicrobial substances by lactic acid bacteria]

Tatiana Mančušková, Alžbeta Medveďová, Ľubomír Valík

. 2016 ; 110 (3) : 179-184.

Jazyk slovenština Země Česko

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/bmc16015169

The current tendency to limit the use of chemical preservatives in food and to extend the shelf lives of pro-ducts leads to increasing use of natural antimicrobials. Therefore, lactic acid bacteria and their metabolites are used in fermented products. Organic acids, carbon dioxide, ethanol, hydrogen peroxide, diacetyl, reuterin, bacteriocins and other substances produced by lactic acid bacteria exhibit good activity in inhibition of undesirable microbiota.

Production of antimicrobial substances by lactic acid bacteria

Bibliografie atd.

Literatura

000      
00000naa a2200000 a 4500
001      
bmc16015169
003      
CZ-PrNML
005      
20160628104526.0
007      
ta
008      
160524s2016 xr f 000 0|slo||
009      
AR
040    __
$a ABA008 $d ABA008 $e AACR2 $b cze
041    0_
$a slo $b eng
044    __
$a xr
100    1_
$a Mančušková, Tatiana $7 _AN087224 $u Oddelenie výživy a hodnotenia potravín, Ústav biochémie, výživy a ochrany zdravia, Fakulta chemickej technológie STU, Bratislava
245    10
$a Produkcia antimikrobiálnych látok baktériami mliečneho kysnutia / $c Tatiana Mančušková, Alžbeta Medveďová, Ľubomír Valík
246    31
$a Production of antimicrobial substances by lactic acid bacteria
504    __
$a Literatura
520    9_
$a The current tendency to limit the use of chemical preservatives in food and to extend the shelf lives of pro-ducts leads to increasing use of natural antimicrobials. Therefore, lactic acid bacteria and their metabolites are used in fermented products. Organic acids, carbon dioxide, ethanol, hydrogen peroxide, diacetyl, reuterin, bacteriocins and other substances produced by lactic acid bacteria exhibit good activity in inhibition of undesirable microbiota.
650    _2
$a konzervace potravin $7 D005519
650    12
$a potraviny konzervované $7 D057141
650    12
$a fermentace $7 D005285
650    _2
$a Lactobacillales $7 D056546
650    _2
$a grampozitivní bakterie $7 D006094
650    _2
$a antibakteriální látky $7 D000900
650    _2
$a organické látky $7 D009930
650    _2
$a peroxid vodíku $7 D006861
650    _2
$a diacetyl $7 D003931
650    _2
$a glyceraldehyd $x antagonisté a inhibitory $7 D005985
650    _2
$a bakteriociny $7 D001430
650    _2
$a potravinářské konzervační látky $7 D005520
700    1_
$a Medveďová, Alžbeta $7 _AN087225 $u Oddelenie výživy a hodnotenia potravín, Ústav biochémie, výživy a ochrany zdravia, Fakulta chemickej technológie STU, Bratislava
700    1_
$a Valík, Ľubomír $7 xx0102265 $u Oddelenie výživy a hodnotenia potravín, Ústav biochémie, výživy a ochrany zdravia, Fakulta chemickej technológie STU, Bratislava
773    0_
$t Chemické listy $x 0009-2770 $g Roč. 110, č. 3 (2016), s. 179-184 $w MED00011010
856    41
$u http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/213/213 $y domovská stránka časopisu
910    __
$a ABA008 $b B 1918 $c 395 $y 4 $z 0
990    __
$a 20160523135344 $b ABA008
991    __
$a 20160628104712 $b ABA008
999    __
$a ok $b bmc $g 1125368 $s 939598
BAS    __
$a 3
BMC    __
$a 2016 $b 110 $c 3 $d 179-184 $i 0009-2770 $m Chemické listy $n Chem. Listy $x MED00011010
LZP    __
$c NLK137 $d 20160628 $a NLK 2016-19/pk

Najít záznam

Citační ukazatele

Nahrávání dat ...

Možnosti archivace

Nahrávání dat ...