kontrola potravin [Food Inspection]

tematický
641
Termíny

potravinářská inspekce
potraviny - kontrola

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/D005513
Definice

Zkoumání potravin za účelem zajištění zdravých a čistých produktů/výrobků/plodin bez nebezpečných mikrobů nebo chemické kontaminace, přírodních nebo přidaných škodlivých látek a rozkladu během výroby, zpracování, balení apod.

Examination of foods to assure wholesome and clean products free from unsafe microbes or chemical contamination, natural or added deleterious substances, and decomposition during production, processing, packaging, etc.

DUI
D005513 MeSH Prohlížeč
CUI
M0008687

J Technologie, průmysl a zemědělství
J01.576 průmysl 1 008
J01.576.423.850 potravinářská technologie 514
J01.576.423.850.730 kvalita jídla 110
J01.576.423.850.730.500 bezpečnost potravin 209
J01.576.423.850.730.500.249 kontaminace potravin 1 491
J01.576.423.850.730.500.500 kontrola potravin 641

N Zdravotní péče
N06.850.601 kvalita jídla 110
N06.850.601.500 bezpečnost potravin 209
N06.850.601.500.249 kontaminace potravin 1 491
N06.850.601.500.500 kontrola potravin 641
N06.850.780.200 kontrola infekčních nemocí 2 275
N06.850.780.200.800 sanitace 197
N06.850.780.200.800.325 kontrola potravin 641
N06.850.780.200.800.800 zdravotní inženýrství 147