kvalita jídla [Food Quality]

tematický
108
Termíny

kvalita potravin

Perzistentní odkaz   https://www.medvik.cz/link/D063427
Definice

Hodnocení charakteristik potravin zahrnující chuť, vzhled, nutriční obsah a množství mikrobiálních a chemických nečistot (kontaminace).

Ratings of the characteristics of food including flavor, appearance, nutritional content, and the amount of microbial and chemical contamination.

DUI
D063427 MeSH Prohlížeč
CUI
M0571134
Historická pozn.
2013
Veřejná pozn.
2013

J Technologie, průmysl a zemědělství
J01.576 průmysl 1 006
J01.576.423.850 potravinářská technologie 513
J01.576.423.850.100 analýza potravin 732
J01.576.423.850.600 obaly potravin 91
J01.576.423.850.700 konzervace potravin 294
J01.576.423.850.730 kvalita jídla 108
J01.576.423.850.730.500 bezpečnost potravin 209
J01.576.423.850.730.750 nutriční hodnota 773

N Zdravotní péče
N06.850.135 úrazy a nehody 1 645
N06.850.275 vymýcení nemoci 52
N06.850.335 přenos infekční nemoci 1 006
N06.850.360 kontaminace léku 246
N06.850.376 náhlé příhody 1 064
N06.850.392 endemické nemoci 68
N06.850.520 epidemiologické metody 1 030
N06.850.601 kvalita jídla 108
N06.850.601.500 bezpečnost potravin 209
N06.850.601.750 nutriční hodnota 773
N06.850.670 hygiena 3 576
N06.850.725 poškození pacienta 80
N06.850.810 hygiena záření 312
N06.850.860 sanitace 197