kefír [Kefir]
- Termíny
-
kefírová zrna
-
Kefir Grains
Kvašený mléčný nápoj původem z Kavkazu a také z opatství v Tibetu. Nejčastěji se připravuje z kozího, kravského nebo ovčího mléka a kefírového zrna. V kefírových zrnech se nachází mnoho různých bakterií a kvasinek, které tvoří složité a vysoce proměnlivé společenství mikroorganismů, mnoho z nich jsou probiotika. (upraveno podle Wikipedie 2020 http://www.cs.wikipedia.org/)
A beverage made from milk fermented by a mixture of endogenous LACTIC ACID-producing yeast and bacteria (KEFIR GRAINS), many of which are PROBIOTICS. It should not be confused with KAFFIR LIME or KAFFIR CORN.
- DUI
- D000070716 MeSH Prohlížeč
- CUI
- M0013888
- Historická pozn.
- 2017; use MILK 1998-2003 and CULTURED MILK PRODUCTS 2004-2016
- Veřejná pozn.
- 2017; see MILK 1998-2003 and CULTURED MILK PRODUCTS 2004-2016
Povolená podhesla
- AN
- analýza
- HI
- dějiny
- EC
- ekonomika
- CL
- klasifikace
- MI
- mikrobiologie 1
- ST
- normy
- PO
- otrava
- PS
- parazitologie
- AE
- škodlivé účinky
- SN
- statistika a číselné údaje
- TO
- toxicita
- RE
- účinky záření
- VI
- virologie
- LJ
- zákonodárství a právo
- SD
- zásobování a distribuce